عوامل زیادی هستند که بر کیفیت ظروف سرامیکی تأثیرگذار هستند. اما مهم ترین این عوامل میزان تخلخل یا نفوذپذیری بدنهی سرامیکی است. چرا که هرقدر تخلخل بدنهی سرامیکی کمتر و نزدیک به صفر باشد آن بدنه با کیفیتتر بوده و مقاومت و استحکام بیشتری دارد. در ادامه این عامل را با جزئیات بیشتری توضیح میدهیم.
زمانی که بدنهی گلی در کوره پخته میشود، تغییرات بسیاری در آن رخ میدهد. یکی از تغییراتی که اتفاق میافتد این است که ذرات گل رس به هم نزدیک تر میشود. علاوه بر این، سطح این ذرات نیز به هم متصل میشود. به این اتفاق «زینتر شدن» گفته میشود. در حین فرایند زینتر شدن، بدنهی سرامیکی در نتیجهی نزدیک تر شدن ذرات به هم، متراکم تر میشود. این ذرات به هم متصل شده ساختاری را پدید میآورند که باعث میشود بدنهی سرامیکی محکم و مقاوم شده و کیفیت ظروف سرامیکی پس از پخت دوچندان شود.
بررسی کیفیت ظروف سفالی و سرامیکی بدون لعاب
در بررسی کیفیت ظروف سفالی و سرامیکی بدون لعاب میبایستی به نکات زیر توجه کرد:
بررسی کیفیت ظروف سفالی و سرامیکی لعابدار
در بررسی کیفیت ظروف سفالی و سرامیکی لعابدار باید به نکات زیر توجه کرد:
کلیه لعابهای مورد استفاده در مجموعه روا فاقد سرب و آرسنیک و هرگونه ماده سمی دیگر میباشد.
مقاومت ظروف سفال و سرامیک در برابر حرارت
معمولاً ظروف سرامیکی در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت زیاد مانند روی اجاقگاز ممکن است خرد شوند؛ زیرا اکثراً تنها فلزات میتوانند این دمای بالا را تحمل کنند. هنگام خرید ظروف غذاخوری یا کاسههای آشپزی ساختهشده از سفال یا سرامیک به دنبال ظرفهایی باشید که دارای عایق فر باشند.
اگر در بستهبندی بهوضوح مشخص نیست که ظرف از نظر حرارتی ایمن است یا خیر، میتوانید به دنبال تصویر و علامت مقاوم در برابر حرارت زیر ظرف باشید. همچنین میتوانید از فروشنده در مورد مقاومت ظروف سؤال کنید.
برند سازنده ظروف سرامیک و سفال
امروزه خیلی از افراد به ساخت و فروش صنایع سرامیکی روی آوردهاند؛ اما در این میان بعضی از هنرمندان و همچنین برندهای سازنده ظروف سرامیکی هستند که شهرت و خوشنامی بسیاری دارند. این افراد سعی میکنند کیفیت کار خود را همچنان حفظ کنند.
بر همین اساس یکی از روشهای شناخت محصول سرامیکی باکیفیت این است که آن را به طور مستقیم از تولید کننده اصلی تهیه کنید؛ بنابراین در زمان خرید محصولات سرامیکی و سفالی به هنرمند سازنده آن و همچنین برند سازنده توجه کنید.