image

نحوه تشخیص ظروف با کیفیت

  • 1402/12/25
  • بازدید: 24
  • 1

مهم‌ترین عامل تأثیرگذار بر کیفیت ظروف سرامیکی چیست؟

عوامل زیادی هستند که بر کیفیت ظروف سرامیکی تأثیرگذار هستند. اما مهم ترین این عوامل میزان تخلخل یا نفوذپذیری بدنه‌ی سرامیکی است. چرا که هرقدر تخلخل بدنه‌ی سرامیکی کمتر و نزدیک به صفر باشد آن بدنه با کیفیت‌تر بوده و مقاومت و استحکام بیشتری دارد. در ادامه این عامل را با جزئیات بیشتری توضیح می‌دهیم.

زمانی که بدنه‌ی گلی در کوره پخته می‌‌شود، تغییرات بسیاری در آن رخ می‌‌دهد.‌ یکی از تغییراتی که اتفاق می‌‌افتد این است که ذرات گل رس به هم نزدیک تر می‌‌شود.‌ علاوه بر این، سطح این ذرات نیز به هم متصل می‌‌شود.‌ به این اتفاق «زینتر شدن» گفته می‌‌شود.‌ در حین فرایند زینتر شدن، بدنه‌ی سرامیکی در نتیجه‌ی نزدیک تر شدن ذرات به هم، متراکم تر می‌‌شود.‌ این ذرات به هم متصل شده ساختاری را پدید می‌‌آورند که باعث می‌‌شود بدنه‌ی سرامیکی محکم و مقاوم شده و کیفیت ظروف سرامیکی پس از پخت دوچندان شود.


بررسی کیفیت ظروف سفالی و سرامیکی بدون لعاب

در بررسی کیفیت ظروف سفالی و سرامیکی بدون لعاب می‌بایستی به نکات زیر توجه کرد:

  • ظروف ساخته‌شده باید پس از قرار دادن بر روی سطح مسطح تقارن داشته و تعادل ظرف روی سطح حفظ شود.
  • ظروف باید عاری از ناهمواری و یا نایکنواختی باشند.
  • روی سطح می‌بایستی اثری از سوختگی، ترک و یا لب‌پریدگی وجود نداشته باشد.
  • بهتر است نقوش کارشده روی ظروف، الهام گرفته از فرهنگ ایرانی بوده و سنتی و اصیل باشند.

بررسی کیفیت ظروف سفالی و سرامیکی لعاب‌دار

در بررسی کیفیت ظروف سفالی و سرامیکی لعاب‌دار باید به نکات زیر توجه کرد:

  • لعاب استفاده‌شده در لعاب‌کاری باید فاقد سرب باشد تا در ظروف مصرفی ایجاد مسمومیت نکند؛ بنابراین تنها لعاب‌هایی که موردقبول هستند لعاب‌های قلیایی و یا لعاب‌های فریت هستند. آشنایی با انواع لعاب‌های سرامیکی باکیفیت برای شناخت آن‌ها به شما کمک می‌کند.

کلیه لعابهای مورد استفاده در مجموعه روا فاقد سرب و آرسنیک و هرگونه ماده سمی دیگر میباشد.

  • داشتن پریدگی در لعاب و یا کامل نبودن لعاب در همه قسمت‌های بدنه ظرف از کیفیت ظروف سفالی و سرامیکی لعاب‌دار می‌کاهد. این امر بیانگر این است که در مراحل مختلف لعاب‌کاری ظروف مربوطه همچون درجه و یا زمان پخت دقت لازم و کافی صورت نگرفته است.
  • ظروف سفالی و سرامیکی لعاب‌دار باید دو بار در کوره با شرایط مناسب پخته شوند. این کار برای این است که بدنه سرامیکی و لعاب مربوطه مقاومت و استحکام کافی را داشته باشد. در صورت نداشتن استحکام می‌توان حدس زد که دو بار پخت کامل صورت نگرفته و یا درجه پخت و یا زمان آن مناسب و کافی نبوده است.
  • ظرافت نقوش روی ظروف باکیفیت با چشم غیرمسلح قابل‌تشخیص و قابل‌مقایسه با ظروف بدون کیفیت خواهد بود.

مقاومت ظروف سفال و سرامیک در برابر حرارت

معمولاً ظروف سرامیکی در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت زیاد مانند روی اجاق‌گاز ممکن است خرد شوند؛ زیرا اکثراً تنها فلزات می‌توانند این دمای بالا را تحمل کنند. هنگام خرید ظروف غذاخوری یا کاسه‌های آشپزی ساخته‌شده از سفال یا سرامیک به دنبال ظرف‌هایی باشید که دارای عایق فر باشند.

اگر در بسته‌بندی به‌وضوح مشخص نیست که ظرف از نظر حرارتی ایمن است یا خیر، می‌توانید به دنبال تصویر و علامت مقاوم در برابر حرارت زیر ظرف باشید. همچنین می‌توانید از فروشنده در مورد مقاومت ظروف سؤال کنید.

برند سازنده ظروف سرامیک و سفال

امروزه خیلی از افراد به ساخت و فروش صنایع سرامیکی روی آورده‌اند؛ اما در این‌ میان بعضی از هنرمندان و همچنین برندهای سازنده ظروف سرامیکی هستند که شهرت و خوش‌نامی بسیاری دارند. این افراد سعی می‌کنند کیفیت کار خود را همچنان حفظ کنند.

بر همین اساس یکی از روش‌های شناخت محصول سرامیکی باکیفیت این است که آن را به طور مستقیم از تولید کننده اصلی تهیه کنید؛ بنابراین در زمان خرید محصولات سرامیکی و سفالی به هنرمند سازنده آن و همچنین برند سازنده توجه کنید.

ظرف سرامیکی
تشخیص کیفیت
نحوه تشخیص کیفیت ظروف
کیفیت ظروف
سرامیک با کیفیت
بدنه سرامیکی